Chrzanowe roladki

Szybka przekąska z jajkiem i chrzanem. My ją uwielbiamy! Może i Wam posmakuje?


Składniki:
7 plastrów szynki,
4 ugotowane jaja na twardo,
pęczek szczypiorku,
1 łyżeczka majonezu,
4 łyżki chrzanu,
pieprz, sól,

1 łyżka żelatyny,
1 szklanka bulionu.

Ugotowane na twardo jaja posiekać w drobną kostkę. Dodać tarty chrzan (tak, aby smak był dosyć ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki. 

Bulion zagotować. Dodać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia. Tężejącą galaretą polewamy roladki.

Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie.

Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).

Komentarze

  1. Już czuję ten smak ��
    Zrobię na Wielkanoc

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie spróbuję przy okazji.

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne dla mojego męża, on lubi takie ostre przekąski

    OdpowiedzUsuń
  4. Super danie i to chyba nie tylko na święta. Chętnie przetestuje!

    OdpowiedzUsuń
  5. Dla miłośników chrzanu i ostrych smaków, to świetna propozycja

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty