Chrzanowe roladki
Szybka przekąska z jajkiem i chrzanem. My ją uwielbiamy! Może i Wam posmakuje?
Składniki:
7 plastrów szynki,
4 ugotowane jaja na twardo,
pęczek szczypiorku,
1 łyżeczka majonezu,
4 łyżki chrzanu,
pieprz, sól,
1 łyżka żelatyny,
1 szklanka bulionu.
Ugotowane na twardo jaja posiekać w drobną kostkę. Dodać tarty chrzan (tak, aby smak był dosyć ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki.
Bulion zagotować. Dodać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia. Tężejącą galaretą polewamy roladki.
Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńJuż czuję ten smak ��
OdpowiedzUsuńZrobię na Wielkanoc
muszą być smakowite
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję przy okazji.
OdpowiedzUsuńIdealne dla mojego męża, on lubi takie ostre przekąski
OdpowiedzUsuńSuper danie i to chyba nie tylko na święta. Chętnie przetestuje!
OdpowiedzUsuńDla miłośników chrzanu i ostrych smaków, to świetna propozycja
OdpowiedzUsuń