MARCHEWKOWE ROGALIKI
Nietypowe, trzyskładnikowe, szybkie marchewkowe rogaliki zachwycają nie tylko pięknym kolorem, ale też cudownym smakiem i kruchą strukturą. Nadziewane słodkim dżemem pomarańczowym.
Składniki:
200g masła
200g tartej marchewki
200g mąki pszennej
dżem pomarańczowy z cukinii
cukier puder do posypania
Marchewkę należy połączyć z masłem oraz mąką. Wszystko dokładnie wyrobić.
Rozwałkować niewielkie koło i powycinać trójkąty. Na szczycie każdego położyć trochę konfitury, a następnie zwijać rogale.
Piec 20minut w 180oC. Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem.
Dziękuję, że tutaj jesteś!
Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o tym przepisie
lub o blogu.
Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).
Jeżeli wykorzystałeś/aś ten przepis, bardzo proszę o jego zdjęcie.
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com
Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).
Jeżeli wykorzystałeś/aś ten przepis, bardzo proszę o jego zdjęcie.
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com
Cudowne takich nie jadłam z marchewki ale ciasto z marchewki jadłam zapraszam na blog
OdpowiedzUsuńBłyskawiczna robota 😊
Usuń