Jaja faszerowane z szynką



8 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżki kaparów odsączonych z zalewy
10 listków świeżej bazylii
3 pomidory suszone z zalewy (pomysł mojej Mamy, żeby je dodać - bardzo udany :))
2 łyżki tartego parmezanu
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18 proc
Pieprz

Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Żółtka, kapary, pomidory, bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem do smaku. Pastę włożyć w otwory w jajkach


Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie lub o blogu.


Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).

Komentarze

  1. Jajka na Święta muszą być :) takie faszerowane najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Uwielbiam !!:) kojarzy mi się ze świętami, ale czasami lubię zrobić coś podobnego na weekend.

      Usuń
  3. Znam bardzo dobrze ten przepis. Obowiązkowa pozycja na każdym rodzinnym zjeździe. Pyszne, łatwe w przygotowaniu!

    OdpowiedzUsuń
  4. dobry przepis wykorzystam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty