Jaja faszerowane z szynką
8 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżki kaparów odsączonych z zalewy
10 listków świeżej bazylii
3 pomidory suszone z zalewy (pomysł mojej Mamy, żeby je dodać - bardzo udany :))
2 łyżki tartego parmezanu
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18 proc
Pieprz
Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Żółtka, kapary, pomidory, bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem do smaku. Pastę włożyć w otwory w jajkach
dobrze znamy i pyszny przepis :)
OdpowiedzUsuńJajka na Święta muszą być :) takie faszerowane najlepsze :)
OdpowiedzUsuńlubię takie jajka
OdpowiedzUsuńUwielbiam !!:) kojarzy mi się ze świętami, ale czasami lubię zrobić coś podobnego na weekend.
UsuńZnam bardzo dobrze ten przepis. Obowiązkowa pozycja na każdym rodzinnym zjeździe. Pyszne, łatwe w przygotowaniu!
OdpowiedzUsuńdobry przepis wykorzystam
OdpowiedzUsuń