pasta z kukurydzy
Tym razem to kukurydza
gra główną rolę. Wegańska pasta na przekąskę. Jest słodka i aromatyczna. Z
ziołami i oliwą z oliwek stanowi smaczny dodatek do kanapek. Powstała w chwili, gdy
postanowiliśmy z mężem ograniczyć spożywanie mięsa. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smaczna, a co najważniejsze małokaloryczna!
Składniki:
400g kukurydzy konserwowej,
2 łyżku pestek słonecznika,
świeża bazylia,
natka pietruszki,
świeże liście kolendry,
1 łyżka oliwy z oliwek,
kilka kropel soku z cytryny,
pieprz i sól do smaku.
Kukurydzę należy odsączyć z zalewy. Wrzucamy ją do blendera, dodajemy zioła, pestki, oliwę z oliwek, sok z cytryny. Gdy wszystko jest już rozdrobnione dodajemy pieprz i sól do smaku. Miksujemy dalej. Pasta musi mieć kremową konsystencję.
Dziękuję, że tutaj jesteś!
Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o
tym przepisie.
Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba,
że kontekst rozmowy tego wymaga).
Przepis zapisany :) Muszę koniecznie zrobić !
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam, ale czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńA to nowość.Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę świetna!
OdpowiedzUsuń