Mini pączusie z twarogiem

Szybkie, puszyste, delikatne, wilgotne w środku i przepyszne mini pączusie z twarogiem. Polecam!


Składniki:
250g mielonego twarogu 
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja

Ponadto:
olej do smażenia + 1 łyżeczka spirytusu
cukier puder do posypania


Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 

W misce umieścić wszystkie składniki. Całość wymieszać i zagnieść.

Z zagniecionego ciast wycinać (np. kieliszkiem) pączusie. Wygładzić dłońmi.

Olej wraz z łyżeczką spirytusu mocno rozgrzać. Smażyć pączki na złoty kolor. Gdy będą rumiane wyjmujemy na ręcznik papierowy. Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!

Komentarze

  1. Świetny przepis! Chętnie z niego skorzystamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis wydaje się być dość prosty, a pączusie wyglądają obłędnie! Przepis zapisuję, będę testować :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Na jednym ciężko skończyć jedzenie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty