Okrągłe bułeczki z serem

Delikatne i puszyste drożdżowe bułeczki z białym serem. 


Składniki:
500g mąki pszennej
25g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
20g miodu
2 jaja
240ml mleka
szczypta soli
75g roztopionego masła

Składniki na masę serową;
400g twarogu
1 cuier waniliowy
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki miękkiego masła
1 żółtko

Make wsypujemy do miski. Drożdże kruszymy do garnuszka, dodajemy cukier i cieple mleko. Mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Przelewamy do miski z mąką. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami.

Cisto drożdżowe rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką wyciąć koła, mniejszą zrobić wgniecenia jej dna. Wgłębienia wypełnić nadzieniem twarogowym.

Bułki przed upieczeniem smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut w 180st C.
Smacznego.

Dziękuję, że tutaj jesteś!
Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie lub o blogu.
Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).
 Jeżeli wykorzystałeś/aś ten przepis, bardzo proszę o jego zdjęcie.
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com

Komentarze

Popularne posty