Okrągłe bułeczki z serem
Delikatne i puszyste drożdżowe bułeczki z białym serem.
Składniki:
500g mąki pszennej
25g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
20g miodu
2 jaja
240ml mleka
szczypta soli
75g roztopionego masła
Składniki na masę serową;
400g twarogu
1 cuier waniliowy
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki miękkiego masła
1 żółtko
Make wsypujemy do miski. Drożdże kruszymy do garnuszka, dodajemy cukier i cieple mleko. Mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Przelewamy do miski z mąką. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami.
Cisto drożdżowe rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką wyciąć koła, mniejszą zrobić wgniecenia jej dna. Wgłębienia wypełnić nadzieniem twarogowym.
Bułki przed upieczeniem smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut w 180st C.
Smacznego.
Dziękuję, że tutaj jesteś!
Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o tym przepisie
lub o blogu.
Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).
Jeżeli wykorzystałeś/aś ten przepis, bardzo proszę o jego zdjęcie.
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com
Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).
Jeżeli wykorzystałeś/aś ten przepis, bardzo proszę o jego zdjęcie.
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com
Komentarze
Prześlij komentarz