MAKARON ZE SZPINAKIEM

Szpinakowa propozycja na obiad. Makaron z sosem to doskonałe danie proste i na szybko.


Składniki:
450 g szpinaku mrożonego
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
1 łyżka mąki pszennej
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa
250 g serka kremowego śmietankowego
1 pierś z kurczaka

Ponadto:
Makaron rurki lub swiderki
sól
olej
woda


Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w grubą kostkę. Smażymy na patelni. Zdejmujemy i przekładamy do miseczki.

Szpinak rozmrażamy na sitku. Na patelnię wkładamy masło, podsmażamy na nim szpinak i czosnek. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek. Całość dusimy cały czas mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku.


Makaron należy ugotować według przepisu na opakowaniu.






Dziękuję, że tutaj jesteś!
Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie lub o blogu.
Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga).
 Jeżeli wykorzystałeś/aś ten przepis, bardzo proszę o jego zdjęcie.
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty