MAŚLANE CIASTECZKA KUKURYDZIANE
Słodko nie
zawsze znaczy niezdrowo. Te ciasteczka poprawiają nastrój podczas jesiennej
pogody. Są leciutkie, chrupiące, kruche i mocno maślane. Idealnie nadają kształt
po szprycowaniu.
Podane w salaterce #myAmbition przyciągają jesienne promienie
słońca!
Składniki:
120g masła
2 łyżki cukru pudru
200 g mąki kukurydzianej
½ łyżeczki proszku do
pieczenia
Skórka z 1 cytryny
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka wody
Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder łączymy wraz ze skórką
z cytryny. Dodajemy zimne masło i wyrabiamy w misie z hakiem. Dodajemy sok z
cytryny i wodę. Wyrabiamy ciasto ręcznie do całkowitego połączenia składników. Jeśli
ciasto będzie się kruszyło możemy dodać trochę masła bul wody.
Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy gwiazdki na
pergaminie.
Piekarnik rozgrzewamy do 180oC i pieczemy ok 15 minut lub do
zarumienia.
Ciasteczka można przechowywać ok 7 dni w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Smacznego!
Jeżeli przygotowałaś/eś deser z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :).
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com.
Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło.
Zachęcam do skorzystania z genialnego 10% rabatu
na produkty marki #myAmbition w sklepie Dajar
(rabat obowiązuje do 31.12.2017r.).
Wystarczy wpisać hasło ZDROWA-JESIEŃ.
Komentarze
Prześlij komentarz