SZYBKIE MASCARPONE Z CZERWONĄ HERBATĄ

Kolejny szybki przepis na deser!!!
Biszkopciki przełożone delikatną masą mascarpone z czerwoną herbatą
Prawdziwe niebo dla podniebienia!
Przyznam nieskromnie, że przepis idealny, a zarazem niesamowicie delikatny.
Zapraszam po prosty i pyszny przepis.


Składniki:
2 opakowania okrągłych biszkoptów
2 szklanki zaparzonej czerwonej herbaty (niesłodzonej)
1 czekolada
250g serka mascarpone
500ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru


Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu.

Biszkopty nasączyć w herbacie i położyć na dnie tortownicy. Posmarować roztopioną czekoladą, na którą wyłożyć połowę masy śmietanowej, przykryć ponownie nasączonymi biszkoptami i ponownie wyłożyć masą a na nią biszkopty.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty