SZYBKIE MASCARPONE Z CZERWONĄ HERBATĄ
Kolejny szybki przepis na deser!!!
Biszkopciki
przełożone delikatną masą mascarpone z czerwoną herbatą
Prawdziwe
niebo dla podniebienia!
Przyznam
nieskromnie, że przepis idealny, a zarazem niesamowicie delikatny.
Zapraszam
po prosty i pyszny przepis.
Składniki:
2 opakowania okrągłych biszkoptów
2 szklanki zaparzonej czerwonej herbaty (niesłodzonej)
1 czekolada
250g serka mascarpone
500ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
Schłodzoną śmietankę
połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania
gęstego kremu.
Biszkopty nasączyć w
herbacie i położyć na dnie tortownicy. Posmarować roztopioną czekoladą, na którą
wyłożyć połowę masy śmietanowej, przykryć ponownie nasączonymi biszkoptami i ponownie
wyłożyć masą a na nią biszkopty.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz