CIASTO KINDER COUNRTY

Ciasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne.
Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu.
Polecam wszystkim smakoszom słodkości.




Składniki
400ml 30% śmietanki
250g serka mascarpone
250g herbatników
2 białe czekolady
2 mleczne czekolady
3 szklanki płatków Nestle Kangus
dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch

300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut, a następnie mieszać aż do rozpuszczenia. Tak samo postępować z czekoladą mleczną.

Tak przygotowaną śmietankę należy schłodzić przez 12 godzin.
Po wychłodzeniu do jasnej śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę i udekorować płatkami Kangus.

Ciasto należy schłodzić przed podaniem.

SMACZNEGO

Komentarze

  1. Potwierdzam, ciasto robi się bardzo szybko :) Jeżeli ktoś jest zwolennikiem baaardzo słodkich deserów - powinien wypróbować przepis.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty