OWOCOWE DESERKI
Pomysł na
deser w tej formie zrodził się spontanicznie.
Jak wiadomo
czasami zostaje nadmiar okruchów.
Robiłam
również roladę z jabłkiem, do które zrobiłam za dużo nadzienia.
I tak oto z
„resztek” powstały pyszne, kolorowe deserki.
Składniki:
Okruchy ciasta szpinakowego
galaretka z jabłkiem
250ml kremowej śmietanki 36%
250ml kremowej śmietanki 36%
1
czubata łyżeczka cukru pudru
Ponadto:
Ulubione
owoce do dekoracji
Na dno kubeczków
wykładamy galaretkę z jabłkiem, na które dajemy kleks ubitej śmietanki z cukrem
pudrem. Następnie pokruszone ciasto szpinakowe. Dekorujemy śmietanką i owocami.
Chłodzimy w lodówce lub zjadamy od razu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz