WARSTWOWY DESER Z PŁATKAMI CORN FLAKES
Nietypowo i smacznie. Warstwowy deser z twarożkiem, toffi, bananem, konfiturą wiśniową i budyniem. Dodatek chrupiących płatków balastuje słodycz. Jak widać zwykłe płatki w niezwyczajnym podaniu. Deser zachwyci zarówno dużych jak i małych smakoszy słodyczy! Każda pora na takie pyszności jest dobra.
Składniki:
4 łyżki płatków Corn Flakes Luella
1 łyżka cinis gwiazdek Mlekołaki
1 puszka masy toffi
1 banan
2 łyżki konfitury wiśniowej
Składniki na masę twarogową:
200g twarogu
1 łyżeczka cukru waniliowego
100 ml śmietanki 20%
1 łyżeczka cukru pudru
Składniki na krem budyniowy:
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
1 ½ łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 żółtko
1 ½ łyżki cukru
Masa twarogowa: Twarożek wraz z cukrami umieścić w misce. Dokładnie zblendować na jednolity krem. Śmietankę Ubić na puszystą pianę. Delikatnie połączyć z twarogiem.
Krem budyniowy: 50ml mleka zagotować z cukrem i masłem. Resztę mleka zmiksować z żółtkiem i mąką, powoli dodać do gotującego się mleka, zagotować.
Do wysokich szklanek nakładamy po kolei: 2 łyżki toffi, płatki Corn Flakes, masę twarogową, grubo pokrojony w plastry banan, 2 łyżki wiśniowej konfitury, płatki Cor Flakes i gorącą masę budyniową. Na wierzchu powinien znajdować się toffi, który obsypujemy Mlekołakami. Można zjeść od razu lub wstawić na godzinę do lodówki.
Smacznego!
Jeżeli przygotowałaś/eś deser z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :).
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com.
Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze
#silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Komentarze
Prześlij komentarz