MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

Lubicie makaron ze szpinakiem? Ja uwielbiam!
Na co dzień brakuje nam czasu na długie przygotowywanie obiadu.
Moim ulubionym i jednym z szybszych przepisów jest pełnoziarnisty makaron Lubella ze szpinakiem i kurczakiem.
Ja użyłam świderków, ale świetnie sprawdzają się też rurki i muszelki.







Składniki:
Opakowanie pełnoziarnistego makaronu Lubella
450g mrożonego lub świeżego szpinaku
2 serki topione (kiełbaski)
2 duże ząbki czosnku
Łyżka masła
Pierś z kurczaka
Sól i pieprz do smaku

Czosnek należy obrać i przecisnąć przez praskę. Delikatnie podsmażyć na maśle. Dodać rozmrożony szpinak i podsmażyć do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać dwa serki topione. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Posolić i usmażyć na patelni. Połączyć z sosem szpinakowym.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.



#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam



Komentarze

Popularne posty