MALINY NA CHMURCE
Nie znam nikogo, kto by nie lubił
malin. Ja je uwielbiam!
Teraz, gdy mam ich dużo w ogrodzie
wykorzystuje je na wiele sposobów.
Dziś przedstawiam kolejny szybki przepis
na deser.
Składniki:
500ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
250g mascarpone
100g białej czekolady
Maliny i mięta do dekoracji
Śmietankę
należy lekko podgrzać, dodać pokruszoną białą czekoladę, pozostawić na kilka
minut a następnie wymieszać i rozpuścić czekoladę. Wstawić na kilka godzin do
lodówki lub porządnie schłodzić w zamrażarce.
Do
śmietanki dodać cukier oraz mascarpone. Ubijamy i przekładamy do pucharków.
Dekorujemy malinami, miętą i kolorowymi cukierkami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz