SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Kolejna odsłona sernika!
Pyszny sernik z białą czekoladą
pieczony na herbatnikach.
Doskonały na każdą okazję. Polecam
na każdą porę roku.
Mało słodki w smaku i doskonały w
konsystencji.
Po prostu wyśmienity!
Składniki:
1 kg twarogu
trzykrotnie mielonego
200g
białej czekolady
1 cukier
waniliowy
3 jaja
250g
śmietanki 30%
150g
cukru
1 budyń
waniliowy
Ponadto:
2
opakowania herbatników
Czekoladę należy
roztopić w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia.
Formę (25x25cm)
wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno poukładać herbatniki.
Twaróg należy
połączyć ze śmietanką i dokładnie blendować na idealnie gładką masę. Jaja
należy ubić z cukrem a następnie stopniowo dodawać ser i na koniec czekoladę.
Masę twarogową wylać na herbatniki.
Piekarnik nagrzać
do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć
temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał
zapieczone brzegi i drżący środek.
Sernik studzić w
piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz