SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Kolejna odsłona sernika!
Pyszny sernik z białą czekoladą pieczony na herbatnikach.
Doskonały na każdą okazję. Polecam na każdą porę roku.
Mało słodki w smaku i doskonały w konsystencji.
Po prostu wyśmienity!



Składniki:
1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
200g białej czekolady
1 cukier waniliowy
3 jaja
250g śmietanki 30%
150g cukru
1 budyń waniliowy

Ponadto:
2 opakowania herbatników

Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia.
Formę (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno poukładać herbatniki.

Twaróg należy połączyć ze śmietanką i dokładnie blendować na idealnie gładką masę. Jaja należy ubić z cukrem a następnie stopniowo dodawać ser i na koniec czekoladę. Masę twarogową wylać na herbatniki.

Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek.

Sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce. 


Smacznego

Komentarze

Popularne posty