MALINOWY SERNIK NA ZIMNO

Maliny to królowe owoców.
Skarbnica witamin, uroku i smaku!
Uwielbiamy!!
Tym razem maliny wskoczyły na wierzch sernika na zimno.
Pyszne, delikatne i szybkie ciasto na ciepłe dni.






Składniki:
1 kilogram twarogu trzykrotnie mielonego
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
4 jaja
¼ kostki masła
1 galaretka cytrynowa
1 szklanka mleka
2 łyżki żelatyny
Maliny
Galaretka malinowa

Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance mleka.

Żelatynę zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy do napęcznienia.

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy.

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą masę. Gdy wszystko się połączy dodajemy po łyżce twaróg i mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Dodajemy ubitą pianę z białek i wszystko delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę oraz rozpuszczoną żelatynę.

Tortownicę wykładamy folią i wylewamy na nią masę serową. Na to układamy maliny i wstawiamy do lodówki, aby stężało. 


Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty