BABECZKI Z KREMÓWKĄ
Kolejna odsłona kruchych babeczek.
Najlepsze z owocami sezonowymi!
Gęsta kremówka bez żadnych dodatków.
Uwielbiamy!!
Składniki na kruche spody (25szt):
2 żółtka
200g masła
1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki gęstej śmietany 18%
Składniki na krem:
1 litr śmietanki 36%
3 łyżki cukru pudru
Ponadto:
poziomki
maliny
czarne porzeczki
borówki amerykańskie
mięta
Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder,
żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy
lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i
podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie
schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do
zarumienienia.
Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko
razem do otrzymania gęstego kremu. Masę należy nakładać na kruche spody i
udekorować ulubionymi owocami.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz