BABECZKI Z KREMÓWKĄ

Kolejna odsłona kruchych babeczek.
Najlepsze z owocami sezonowymi!
Gęsta kremówka bez żadnych dodatków.

Uwielbiamy!!




Składniki na kruche spody (25szt):
2 żółtka
200g masła
1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki gęstej śmietany 18%

Składniki na krem:
1 litr śmietanki 36%
3 łyżki cukru pudru

Ponadto:
poziomki
maliny
czarne porzeczki
borówki amerykańskie
mięta

Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia.

Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę należy nakładać na kruche spody i udekorować ulubionymi owocami.


Smacznego

Komentarze

Popularne posty