Przejdź do głównej zawartości

Posty

Polecany post

Karmelowy przekładaniec

Miodowe płaty, przełożone budyniem i masą kajmakową. Zwieńczone orzechami.



Składniki na ciasto: 60 dag mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 jaja 2 żółtka 200g masła 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy
Składniki na krem: 2 opakowania budyniu waniliowego 500ml mleka 4 łyżki cukru 50g masła puszka masy kajmakowej
Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z masłem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść na gładki ciasto. Podzielić na 3 części. Piekarnik nagrzać do 170 st C. Piec każdy płat osobno około 8-12 minut. Forma to ok 20x30cm.
Budynie ugotować zgodnie i instrukcją na opakowaniu. Do gorącego dodać masło. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć pierwszy upieczony blat. Do pozostałej części kremu dodać kajmak. Przełożyć nim kolejne warstwy ciasta. Wierzch posypać orzechami. 
Smacznego!

Najnowsze posty

Mleczna zupa dyniowa

Tort makowy z brzoskwiniami

Mini pączusie z twarogiem

Rurki z kremem czekoladowym

niebiańskie cappuccino

Świąteczny sernik cytrynowy

ŚWIĄTECZNA STRUCLA Z MAKIEM

Ptysie ze śmietaną w czekoladzie

Śledź w śmietanie, jabłkiem i cebulą

drożdżowe zawijańce

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *